Kranio-sakral terapi

Behandler de skævheder som belaster centralnervesystemet.

Kranio-sakral terapi (KST) er en genopretning af kroppen. En blid, men også dybdevirkende, effektiv behandlingsform, der kan korrigere problemer, som påvirker kranio-sakralsystemet.

Kranio-sakralsystemet omfatter: Kraniet, rygsøjlen, korsbenet og halebenet. Det er disse knogler, som beskytter og indeholder centralnervesystemet. Det vil sige: rygmarven, rygmarvsnerverne, hjernen og de 12 kranienerver, cerebrospinalvæsken(hjernevæsken) samt rygmarvs- og hjernehinder.

Hele systemet kan opfattes som kroppens computer, og er derfor involveret i alle kroppens funktioner. Det vil sige de fysiske, psykiske og kemiske. Behandlingen er derfor en helhedsbehandling og vil opleves anderledes end symptombehandling.

Kroppen er programmeret til at genoprette og hele sig selv (når den får lov). De blide tryk og de forskellige teknikker gør, at kroppen får ro, når der trykkes på de rigtige knapper.

Dette aktiverer det parasympatiske nervesystem, som er den del af det autonome nervesystem, som nedsætter stressniveauet i kroppen.